piraten
renj
zeeuw
eus
toil
glam
appel
doel
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Nieuws

150 jaar Nieuwe Waterweg

Poositivoos was zaterdag 3 september als piraten bij de feestdag in en om Educatief Informatie Centrum (EIC) op de Landtong in Rozenburg. De Nieuwe Waterweg bestaat dit jaar 150 jaar. Een mooie reden voor de Poositivoos om jong en oud te entertainen op de partyboot De Rotterdammer.
Op de kade werden de kinderen en ouders al flink onder handen genomen want ze stapten wel de Piratenboot op en  piraat Driekus en Dommie hadden geen bangeriken en nietsnutten nodig. Op de boot moesten ze van Kapitein Jack de nodige oefeningen doen om te laten zien of ze wel echt piraat waren. De boottocht werd afgesloten met  De Piratendans en liederen. Twee boottochten met 250 kinderen en ouders aan boord kan weer tot een succesvol optreden gerekend worden.
Vanaf de uitkijktoren:
Het was een waar piraten festijn bij het EIC in Rozenburg. Waar de kinderen op de boot moesten laten zien dat ze stuk voor stuk voor piraat door konden gaan, stoer en sterk, konden ze op de toren laten zien dat het ook hele slimme piraten zijn. Met of zonder verrekijker moest de echte piraten vlag gevonden worden. Pas dan zou de gezonken schat van kapitein piraat Wilow zich laten zien in de kleine schatkist van piraat Toppie. En oh wat waren de kinderen goed, terwijl papa, mama, opa of oma nog op adem moesten komen van de klim naar boven, waren de leerling piraten al volop op zoek naar de vlag. En ja hoor, daar was de schat, na het voorzichtig openen van de schatkist gingen de oogjes glimmen. De schatkist zat vol met gouden ducaten en als beloning mochten ze er twee meenemen. Wat waren ze mooi….en lekker…