piraten
renj
zeeuw
eus
toil
glam
appel
doel
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Nieuws

Drieluik workshop

 

Met de Toneelgroep TIOS uit Spijkenisse heb ik in 2017 als regisseur gewerkt bij de productie “Als het loopt dan loopt het niet”, dat met succes in de tuin van Villa Schoutenhoeck opgevoerd is. Daarom vond ik het een eer uitgenodigd te worden voor een drieluik: werken aan een presentatie in drie avonden. Gisteren vond de eerste workshop plaats. Deze mensen geven mij energie en prikkelen mij tot een uitdagende presentatie. De workshops geven zowel de toneelgroep als mij nieuwe inspiratie.

De tweede les bij Tios stond in het teken van een van onze grootste toneelschrijvers, William Shakespeare. Shakespeare verzon slechts zelden het verhaal maar baseerde zich meestal op bekende verhalen behalve bij het verhaal Midzomernachtsdroom. Voor de toneelgroep Tios was het een uitdaging daar een eigen draai aan te geven. Dat is wel gelukt! De tranen stonden in mijn ogen bij een verstilde non-verbale scène op muziek en lachtranen bij een verbaal humoristische scène. Chapeau!

De laatste les van de driedelige cyclus heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Een muzikale non verbale sprookjessfeer werd op ludieke en hilarische wijze neergezet. De opdracht een eigen draai aan het verhaal te geven verdient applaus 👏 Chapeau Tios spelers.