Nieuws

Opening Boekenweek

Scènes naar aanleiding van het thema "De moeder, de vrouw" Bekijk het filmpje.
Lees meer
Nieuws

Boa Vinda 27 maart

Poositivoos gaan naar de gezelligste huiskamer van Boa Vinda in Spijkenisse op woensdag 27 maart. De schoonmakers Sjanie en Greet komen een bezoekje brengen aan de huiskamer van Boa Vinda in Spijkenisse Met ragebol,emmer en dweil willen ze de voorjaarsschoonmaak gaan doen. Het is zo gezellig met de mensen dat van poetsen weinig terecht komt en ze aan de praat raken met de bewoners. Oude herinneringen worden opgehaald. Greet krijgt zelfs een date afspraak! De glamourfotografen zorgen ervoor dat alles vastgelegd wordt. De bewoners krijgen een middag van hun leven. Oudrerenzorg Boa Vinda Spijkenisse
Lees meer
Nieuws

Bos en Burchtfair

Poositivoos komt met een spectaculaire straattheater act. Ontmoet de koningin van de Bloemen de nieuwe roos” Rosa Groei en Bloei”. Deze roos wordt door ons op ludieke wijze geïntroduceerd. De witte roos staat voor echte liefde, geestelijke puurheid en waardigheid ten aanzien van elkaar. Bij binnenkomst op de Bos en Burchtfair wordt u door ons ontvangen met deze mooie, liefdevolle elementen. En de spelers van Poositivoos zult u niet snel vergeten. Margareth van Rooijen Monique Keukens Rik Looij van stichting TheaterTuin van Voorne Annette Rietveld van stichting TheaterTuin van Voorne Bos en Burchtfair op zaterdag 25 mei Oostvoorne.
Lees meer
Nieuws

Boekenweek

Op zaterdag 23 maart staan wij in het Cultuurhuis “Nieuwe Veste” in Hellevoetsluis van 10:30 tot 12:30 uur om de Boekenweek te introduceren. De bezoekers worden bij de entree verrast met een klein geschenkje wat prima hoort bij de schrijver Jan Siebelink die het Boekenweekgeschenk “Jas van Belofte” geschreven heeft. Het Boekenweek thema “De moeder, de vrouw”, dat voor veel ophef gezorgd heeft, zal op een theatrale wijze door de meiden van Poositivoos onder de aandacht gebracht worden. Mis het niet en kom naar de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in Hellevoetsluis.
Lees meer
Nieuws

Poositivoos succesvol op vrijwilligersdag

Op 14 februari 2019, Valentijnsdag, zijn de vrijwilligers van de Catharinastichting in het zonnetje gezet met theater, zang en muziek. En dat hebben we met zóveel plezier gedaan. Margareth heeft met haar acts de vrijwilligers in het vizier genomen. Mario en Monique gingen op Valentijnsdag speeddaten. Ze namen de mensen mee naar de onderwaterwereld van de vis. Al deze acts werden muzikaal ondersteund door Elly Bezemer. Het publiek reageerde heel enthousiast en moest zo nu en dan ook vreselijk lachen. Mario Cramer de Theatermeneer Monique Keukens en Margareth van Rooijen Muzikale leiding Elly Bezemer Geluid Arno van Rooijen Toneelassistente Gerda van Leeuwen [gallery link="file" ids="932,933" orderby="rand"]
Lees meer
Nieuws

Voorleeswedstrijd

De spannende voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland zijn weer van start gegaan! Ruim 400 basisscholen hebben hun schoolkampioen weer aangemeld. Op 9 februari vond de voorronde in Brielle plaats in DukdalfBRES. Hanna Hoogendoorn is voorleeskampioen van regio Brielle! De presentatie was in handen van leesconsulenten Debbie Krijger en Nathalie Lemmen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De vakjury bestond uit: educatiespecialist bij bibliotheek Boekenberg Carola Kerpel, theatermaakster Margareth van Rooijen, directeur BREStheater Chantal Kradolfer.
Lees meer
Nieuws

Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen ben ik naar een aantal basisscholen en voorschoolse opvang geweest om het prentenboek van het jaar “Een huis voor Harry” te presenteren. Ik kom als kater op en verbeeld dat ik verdwaald ben. Harry gaat tikkertje spelen met Vera de vlinder. Helaas is Vera veel te snel en Harry verdwaalt in de stad en kan zijn warme huis niet meer terug vinden. Bekijk de foto's.
Lees meer
Nieuws

Duncan de Moor

Duncan de Moor, artiestennaam Duncan Laurence, gaat als singer-songwriter voor Nederland naar het songfestival! Duncan de Moor is jarenlang een leerling van Margareth van Rooijen geweest bij musicalgroep Triangel in Hellevoetsluis. ► Lees meer (externe link)
Lees meer
Nieuws

Vrijwilligersdag

Het centrum vrijwilligerswerk Hellevoetsluis organiseerde voor alle vrijwilligers een vrijwilligersdag in het Cultuurhuis. Wij hebben als mobiele glamourfotografen de vrijwilligers op een speciale manier in het schilderijlijstje gezet en gefotografeerd. Welverdiend in het zonnetje gezet. Bekijk hier meer foto's
Lees meer
Nieuws

Pietenspektakel

Pietenspektakel bij de brandweermannen op de Maasvlakte. De Pieten lazen elke brandweerman op hilarische manier een gedicht voor. Daarna mochten de brandweermannen een cadeau uitpakken. En als klap op de vuurpijl ... dansen op pietendisco muziek en met alle zes stoere mannen op de foto.
Lees meer
Nieuws

Kerstmusical

De kinderen van de St. Leonardusschool uit Brielle oefenen voor de kerstmusical. Margareth heeft hiervoor een zestal dansen gemaakt. Groep 4 Spelende kinderen, Groep 5/6 Uittocht uit Jeruzalem, Groep 6 Vlucht naar Egypte, Groep 7 Engelen verschijnen aan de herders op het veld, Groep 8 Dans van Maria en haar vriendinnen rondom de waterput, Groep 8 Herodes en zijn soldaten. Docente Margareth van Rooijen kijkt trots naar de kinderen die zich volledig in hun personage verdiepen.
Lees meer
Nieuws

Opname!

In de maak: filmpje met de types Toiletjuffrouwen; opgenomen in Hotel van Marion in Oostvoorne door Hans Leupe-Filmplatform de Eenhoorn
Lees meer
Nieuws

Promotie

De rijdende promotie kunt u vanaf nu overal tegenkomen!
Lees meer