piraten
renj
zeeuw
eus
toil
glam
appel
doel
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Archieven

Nieuws

Week van de eenzaamheid

In het kader van de week van de eenzaamheid kwamen velen naar de Maranathakerk in Rhoon. De gasten werden door de butlers van Poositivoos entertainment ontvangen en naar hun plaatsen gebracht. Elly Bezemer zette direct de sfeer met oud Hollandse liedjes en de acteurs zorgden voor een theatrale performance die de stemming erin bracht.

Read More
Nieuws

Voor jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers kregen op 27 september een onvergetelijke middag aangeboden op het Lichtschip Noord Hinder. De jonge helden werden door “de glamour girls” op de zilveren loper ontvangen en glamoureus op de foto gezet.
Cameraman Hans Leupe van filmplatform de Eenhoorn stond klaar om met deze jongens en meiden een vlog op te nemen: “Het geheim van de Noord Hinder 12 “
Bewonderenswaardig hoe snel deze groep kinderen talent in filmen werd. Het is een spontane opname die door de jonge helden, zonder voorafgaande repetities, werd opgenomen, onder regie van Margareth van Rooijen van Poositivoos Entertainment.

Read More
Nieuws

Eva komt…weer

Na het succes in het Mildenburgbos in Oostvoorne komt dit unieke theaterstuk nu in de tuin van Villa Schoutenhoeck in Zwartewaal. Laat u in de buitenlucht verwennen door muziek en theater onder het genot van een lekker borrelhapje. Drankjes zijn tegen betaling verkrijgbaar.
Na hun eindexamen is een zestal jonge meiden met elkaar op kampeer vakantie gegaan in Frankrijk. Nu, 26 jaar later is er een reünie. Wat is er toen gebeurd? Welke invloed heeft dat gehad op hun levens?
Een zelfgeschreven theaterstuk op een prachtige buitenlocatie van theatergroep POOsitivOOs. In geval van slecht weer zijn er tenten en dekens beschikbaar. Spelers en schrijvers:
Simone Denninghoff -Monica, Diana Esseboom -Karlijn, Ines Kombrink -Janneke, Margo Reitsema -Pythia, Marijne Winkel -Femke, Hèlen van Oest -camping eigenaresse.
Regie -Margareth van Rooijen
Zaterdag 21 september van 14.30-16.30 uur
Toegang €12,50 p.p. VOLGEBOEKT!
Villa Schoutenhoeck Molendijk 2 Zwartewaal
Advies voor parkeren: in het centrum van Zwartewaal. Voor mensen die slecht ter been zijn is er beperkte gelegenheid op het terrein, dit kan gereserveerd worden.

Read More
Nieuws

Summerschool

Zaterdag 27 juli heeft Poositivoos de Summerschool gepromoot, in opdracht van Bibliotheek Zuid Hollandse Delta. Het thema is reizen. Met een lading koffers zijn Flop en Wop op reis gegaan naar Italië. Met de koffers werd de toren van Pisa gebouwd en de opera verbeeld. Spanje, Egypte en de zuidpool met de pinquindans volgden op de reis van Flop en Wop.

Read More
Nieuws

Optreden van Sjanie, Gret en Truus

Donderdag 27 juni hebben wij in de Doelen gestaan voor de dag van de eenzame ouderen, georganiseerd door opleidingsgroep Corinor. Met emmer en zwabber kwamen wij de mensen tegen in de theaterzaal, waar een koor oud-Hollandse liedjes zong. Omdat Gret, Sjanie en Truus het zo gezellig vonden gingen zij uit volle borst meezingen. Ook een praatje pot zo nu en dan met het publiek schuwden ze niet. Deze sfeerverhogende act maakte dat dit drietal met een blij gevoel naar huis ging.

Read More
Nieuws

Bos- en Burchtfair 2019

Spelers van Poositivoos en van Theatertuin van Voorne hebben de witte roos Groei en Bloei geïntroduceerd op de Bos en Burchtfair. Omdat een roos symbool staat voor de liefde werden er ook liefdesgedichten voorgedragen.
Er kon zelfs getrouwd worden in onze trouwkapel. Margareth van Rooijen: godin van de liefde Aphrodite Monique Keukens: godin Rik Looij: Dionysius en Annette Rietveld: godin.

Read More
Nieuws

Rupsje Nooitgenoeg

Woensdag 5 juni verbeeldt Poositivoos het prentenboek “Rupsje Nooitgenoeg“ voor kinderen van 3 t/m 5 jaar, bij de feestelijke festiviteiten rondom de opening van het plein voor het Cultuurhuis in Hellevoetsluis. Margareth van Rooijen speelt de rups en Elly Bezemer omlijst de voorstelling muzikaal met muziek en zang.

Read More
Nieuws

Eva komt…

Een theaterstuk in het Mildenburgbos van Oostvoorne.
Laat u meenemen door een gids, geniet van muziek,
theater en een (h)eerlijke maaltijd met drankje.
In samenwerking met hotel ‘t Wapen van Marion en ZHL.

Na hun eindexamen is een zestal jonge meiden met elkaar op kampeer vakantie gegaan in Frankrijk.
Nu, 26 jaar later is er een reünie. Wat is er toen gebeurd? Welke invloed heeft dat gehad op hun levens?
Een zelfgeschreven theaterstuk op een unieke buitenlocatie van theatergroep POOsitivOOs.

Spelers en schrijvers:
Simone Denninghoff -Monica,
Diana Esseboom -Karlijn,
Ines Kombrink -Janneke,
Margo Reitsema -Pythia,
Marijne Winkel -Femke,
Hèlen van Oest -camping eigenaresse,
Regie -Margareth van Rooijen

Zondag 16 juni
€ 37,50 p.p.
Reserveren

Lunchvoorstelling 11:30 uur
Dinervoorstelling 16:30 uur
Verzamelen: Parkeerplaats OVV- Zwartelaan 10 Oostvoorne

Read More
Nieuws

Boa Vinda

Woensdag 27 maart hebben we een succesvol opgetreden gehad bij Boa Vinda Ouderenzorg in Spijkenisse.
Boa Vinda is het Portugese woord voor Welkom. We werden dan ook spontaan welkom geheten als Sjanie en Greet, de schoonmaaksters.
De emmers sop, zwabbers, poetsdoeken en de werkhandschoen werden flink gebruikt voor de poetsbeurt. Zelfs de bewoners deden een duit in het zakje en werden beleefd gevraagd de benen omhoog te doen om het stof onder hun stoelen weg te halen.
Herinneringen van vroeger werden opgehaald omdat Greet tijdens de voorjaarsschoonmaak in de kist op zolder haar dagboek had gevonden.
Oeiii oeiii oeiiii, wat daar voor een verhalen uit voort kwamen. Je kon zo nu en dan spreken van rode oortjes !!!!
Muziek en liedjes van vroeger zorgden ervoor dat ook de beentjes op de dansvloer kwamen.

Read More
Nieuws

Boa Vinda 27 maart

Poositivoos gaan naar de gezelligste huiskamer van Boa Vinda in Spijkenisse op woensdag 27 maart.
De schoonmakers Sjanie en Greet komen een bezoekje brengen aan de huiskamer van Boa Vinda in Spijkenisse
Met ragebol,emmer en dweil willen ze de voorjaarsschoonmaak gaan doen. Het is zo gezellig met de mensen dat van poetsen weinig terecht komt en ze aan de praat raken met de bewoners.
Oude herinneringen worden opgehaald. Greet krijgt zelfs een date afspraak!
De glamourfotografen zorgen ervoor dat alles vastgelegd wordt.
De bewoners krijgen een middag van hun leven.

Oudrerenzorg Boa Vinda Spijkenisse

Read More
Nieuws

Bos en Burchtfair

Poositivoos komt met een spectaculaire straattheater act. Ontmoet de koningin van de Bloemen de nieuwe roos” Rosa Groei en Bloei”.
Deze roos wordt door ons op ludieke wijze geïntroduceerd.
De witte roos staat voor echte liefde, geestelijke puurheid en waardigheid ten aanzien van elkaar.
Bij binnenkomst op de Bos en Burchtfair wordt u door ons ontvangen met deze mooie, liefdevolle elementen.
En de spelers van Poositivoos zult u niet snel vergeten.
Margareth van Rooijen
Monique Keukens
Rik Looij van stichting TheaterTuin van Voorne
Annette Rietveld van stichting TheaterTuin van Voorne
Bos en Burchtfair op zaterdag 25 mei Oostvoorne.

Read More
Nieuws

Boekenweek

Op zaterdag 23 maart staan wij in het Cultuurhuis “Nieuwe Veste” in Hellevoetsluis van 10:30 tot 12:30 uur om de Boekenweek te introduceren.
De bezoekers worden bij de entree verrast met een klein geschenkje wat prima hoort bij de schrijver Jan Siebelink die het Boekenweekgeschenk “Jas van Belofte” geschreven heeft.
Het Boekenweek thema “De moeder, de vrouw”, dat voor veel ophef gezorgd heeft, zal op een theatrale wijze door de meiden van Poositivoos onder de aandacht gebracht worden.
Mis het niet en kom naar de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in Hellevoetsluis.

Read More
Nieuws

Poositivoos succesvol op vrijwilligersdag

Op 14 februari 2019, Valentijnsdag, zijn de vrijwilligers van de Catharinastichting in het zonnetje gezet met theater, zang en muziek.
En dat hebben we met zóveel plezier gedaan. Margareth heeft met haar acts de vrijwilligers in het vizier genomen. Mario en Monique gingen op Valentijnsdag speeddaten. Ze namen de mensen mee naar de onderwaterwereld van de vis. Al deze acts werden muzikaal ondersteund door Elly Bezemer. Het publiek reageerde heel enthousiast en moest zo nu en dan ook vreselijk lachen.
Mario Cramer de Theatermeneer
Monique Keukens en Margareth van Rooijen
Muzikale leiding Elly Bezemer
Geluid Arno van Rooijen
Toneelassistente Gerda van Leeuwen

Read More
Nieuws

Voorleeswedstrijd

De spannende voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland zijn weer van start gegaan! Ruim 400 basisscholen hebben hun schoolkampioen weer aangemeld. Op 9 februari vond de voorronde in Brielle plaats in DukdalfBRES. Hanna Hoogendoorn is voorleeskampioen van regio Brielle!
De presentatie was in handen van leesconsulenten Debbie Krijger en Nathalie Lemmen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De vakjury bestond uit: educatiespecialist bij bibliotheek Boekenberg Carola Kerpel, theatermaakster Margareth van Rooijen, directeur BREStheater Chantal Kradolfer.

Read More
Nieuws

Pietenspektakel

Pietenspektakel bij de brandweermannen op de Maasvlakte. De Pieten lazen elke brandweerman op hilarische manier een gedicht voor. Daarna mochten de brandweermannen een cadeau uitpakken.
En als klap op de vuurpijl … dansen op pietendisco muziek en met alle zes stoere mannen op de foto.

Read More
Nieuws

Kerstmusical

De kinderen van de St. Leonardusschool uit Brielle oefenen voor de kerstmusical.
Margareth heeft hiervoor een zestal dansen gemaakt.
Groep 4 Spelende kinderen,
Groep 5/6 Uittocht uit Jeruzalem,
Groep 6 Vlucht naar Egypte,
Groep 7 Engelen verschijnen aan de herders op het veld,
Groep 8 Dans van Maria en haar vriendinnen rondom de waterput,
Groep 8 Herodes en zijn soldaten.
Docente Margareth van Rooijen kijkt trots naar de kinderen die zich volledig in hun personage verdiepen.

Read More